آموزش ابزارآلات

موتور براسلش چیست

موتور براشلس

موتور براسلش، در اواخر قرت 19 میلادی اختراع شده است و اولین بار در سال 1962 به صورت عمومی مورد استفاده قرار گرفته است.

در این موتورها، آهن ربایی وجود دارد و به وسیله ی آن قدرت خود را از جریان الکتریکی مستقیم دریافت می کند و باعث چرخش روتور داخل استاتور می شود و دیگر اینکه به جای استفاده از براش ها و کموتاتور، به صورت مرحله به مرحله از یک کنترل کننده ی موتور استفاده می کند و این کنترل کننده باعث چرخشی می شود که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند.

در دنیای الکتریکی امروز از این موتورهای براشلس در بسیاری از سیستم های آرسی مانند کوادکوپتر، هلی کوپتر کنترلی، ماشین کنترلی و … مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا دارای محدوده ی سرعت نسبتا بالا و قدرت چندین مگاوات تا چند وات متنوع می باشد.

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا برای جابجایی قطار های برقی، دستگاه های جابجا کننده صفحات فولادی و دیگر اشیاء سنگین، رباتیک، پرینترها، اسباب بازی ها، سیستم های کنترل از راه دور مانند ماشین یا قایق کنترلی و … هم مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد موتور براشلس

موتورهای براشلس، دارای کاربردهای بسیار گسترده‌ای می باشند و در ذیل آن ها را ذکر می کنیم:

  • وسایل حمل و نقل
  • ابزار شارژی
  • گرمایش و تهویه
  • صنایع مختلف
مقایسه موتور براشلس و موتور براش

مقایسه موتور براشلس و موتور براش در نوع کار کرد

مقایسه موتور براشلس و موتور براش

اساسا، عملکرد داخلی در این دو موتور تقریبا یکسان می باشد و زمان وارد شدن انرژی الکتریکی داخل سیم پیچ های داخلی موتور، یک میدان مغناطیسی موقت به وجود می آید و با توجه به قرار گرفتن قطب ها، آهنربای دائمی را جذب و یا دفع می کند.
بعد از دفع و یا جذب آهن ربای دائمی، نیروی تولید شده به محور اصلی موتور منتقل می شود و آن را به چرخش در می آورد و در نهایت موتور کار خود را آغاز می کند.

بعد از طی شدن این مراحل، جریان الکتریکی وارد مجموعه های متفاوت سیم پیچ می شود و هم زمان با چرخش محور اصلی و یا تعویض قطب ها، فرایند جذب و دفع ناشی از میدان مغناطیسی موقت تکرار می شود و موتور به طور مداوم به چرخش خود ادامه می دهد.

به وسیله ی موتورهای براسلش بهتر می توانید، انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی نسبت به موتورهای براش تبدیل کنید و قطعه ای به نام کموتاتور در موتورهای براسلش وجود ندارد و باعث کاهش پیچیدگی ساختاری، نگه داری آسان تر از آن ها می باشد.

دقت داشته باشید که، توانایی تولید گشتاور بالا، واکنش با سرعت مناسب و کنترل آسان از ویژگی های موتورهای براش می باشد و دارای محدوده ی وسیعی برای سرعت عملیاتی هستند و این ویژگی ها، باعث کنترل هر چه بهتر حرکات دستگاه می شود و برای اجرای حالت سکون در هلیکوپتر کنترلی و مولتی روتور ،گشتاور را ثابت نگه می دارد.

طرز کار موتور براشلس

برای آشنایی با طرز کار موتور براسلش، ابتدا باید در مورد عملکرد زغال (براش) آشنا شوید:

  • در موتورهای براش، ذغال برای عملکرد صحیح ابزارهایی مانند دریل، چکش برقی، رنده، شمشاد زن برقی و مینی فرزها بسیار ضروری می باشد و معمولا از جنس کربن است. این قطعه بر روی استاتور که همان بخش ثابت موتور می باشد، نصب می گردد و باعث بهتر و بهنیه انجام شدن انتقال نیرو به روتور که همان بخش چرخان موتور است، می شود و به صورت جفتی کار می کند و در معرض اصطکاک و فرسوده شدن قرار می گیرد.
  • هر دوی این دو موتور براش و براسلش دارای روتور و استاتور هستند. روتور بخش چرخان موتور و استاتور بخش ثابت آن است. این روتور در موتور براش، در مرکز قرار می گیرد و استاتور آن را احاطه می کند و دارای ساختاری با یک جفت آهن ربا با قطب های مخالف می باشد.
  • در موتور براش، چرخش روتور از طریق تغییر میدان مغناطیسی انجام می شود از راه قطعه‌ای به نام کموتاتور انتقال داده می شود و با چرخش شفت مرکزی موتور، زغال‌های کموتاتور با منبع جریان در تماس قرار می‌گیرند.
  • در موتورهای براسلش، روتور مرکزی استاتور را احاطه می کند و دارای مجموعه ای از آهن ربا می باشد و به تغییر میدان مغناطیسی استاتور واکنش نشان می‌دهد.
مزایای موتور براشلس

مزایای موتور براشلس در کار

مزایای موتور براشلس

فناوری موتورهای براشلس باعث بهبود قدرت ابزار شارژی می شود و تقریباً هیچ نگرانی برای سرویس و نگه داری آن ها وجود ندارد. مزایای این موتورها بسیار زیاد می باشد و در ذیل آن ها را بیان می کنیم:

  • عدم وجود ذغال در این موتورها، باعث از بین رفتن مشکلات مربوط به گرمای بیش از حد و خرابی‌ها آن ها می شود و طول عمر آن ها هم فقط به بلبرینگ‌های آن وابسته است.
  • این موتورها در مقایسه با نوع براش، فشرده ‌تر و دو تا سه برابر سبک ‌تر می باشد و باعث شده است که حدود دو تا سه برابر سبک تر باشد و حمل آسان تری داشته باشد.
  • صدا و لرزش در این موتورها بسیار کم تر می باشد.
  • در این موتورها، بین روتور و استاتور اصطکاک وجود ندارد و باعث شده است که کارایی موتور را به طور قابل توجهی افزایش یابد.
  • به دلیل عدم وجود اصطکاک، گرمای کمتری هم تولید و باعث بهینه شدن انرژی باتری می شود و قدرت باتری تا 25 درصد نسبت به باتری‌های معمولی بیشتر می شود.
  • نبود اصطکاک در این موتورها، باعث شده است که، بدون ایجاد جرقه حتی در مصارف سنگین نیز کار کند. موتور هم فرسایش کمتری داشته باشد و در نتیجه دوره‌ های سرویس و نگه داری موتور به طور چشم‌گیری کاهش می‌یابد.
  • انرژی در این موتورها بهینه ‌تر است و ساختار آن مانع گرمایش بیش از حد می‌شود.
  • دیگر مشکل تمام شدن زغال و نیاز به تعویض آن در این موتورها وجود ندارد و وسایل و ابزارهای دارای موتورهای براشلس نسبت به مدل‌های مشابه دارای طول عمر بیشتری می باشند.

معایب موتور براشلس

با توجه به تمام ویژگی ها و مزایای ذکر شده در بالا، آن طور که انتظار می رفت مورد استقبال قرار نگرفته اند و یکی از دلایل آن هم گران‌ قیمت بودن این موتورها می باشد و برای استفاده در وسایلی مانند اسباب بازی ها مقرون به صرفه نمی باشد.

این موتورها، دارای مجموعه پیشرفته ‌ای از آهنرباهای الکتریکی و در نتیجه به کارگیری سیم‌ پیچ‌ های بیشتر می باشند و این سیم ‌پیچ‌ ها بسیار گران ‌قیمت هستند.

دیگر اینکه، این موتورها به یک قطعه الکتریکی دیگری برای کنترل کردن سرعت الکترونیکی نیاز دارند و باعث بالا رفتن قیمت آن می شود.

معایب موتور براشلس

معایب موتور براشلس در لوازم

انواع موتور براشلس

اساساً، این موتورها دارای دو نوع روتور بیرونی و روتور داخلی می باشند و تفاوت اصلی بین این دو هم برای طراحی آن ها می باشد و دارای کاربرد یکسانی می باشند.

با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله، با انواع موتورها براسلش و تفاوت آن ها با موتورهای براش آشنا شدید و این دو موتور به عنوان فناوری استاندارد بسیاری از موتورها شناخته می‌شوند.

نسبت به موتورهای براشلس، تا به امروز موتورهای براش برای ابزارهای مقرون به صرفه کاربرد بیشتری دارند.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید ابزار میتوانید با شماره 09058474852 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *